13 kata “JANGAN MENUNGGU” yg perlu dihindari:
*************************
1. Jangan menunggu bahagia baru tersenyum, tapi tersenyumlah, maka kamu akan bahagia.

2. Jangan menunggu kaya baru bersedekah, tapi bersedekahlah, maka kamu semakin kaya.

3. Jangan menunggu termotivasi baru bergerak, tapi bergeraklah, maka kamu akan termotivasi.

4. Jangan menunggu dipedulikan orang baru kamu peduli, tapi pedulilah dengan orang lain! Maka kamu akan dipedulikan ….

5. Jangan menunggu orang memahami kamu. baru kamu memahami dia, tâpi fahamilah orang itu, maka orang itu akan faham dengan kamu.

6. Jangan menunggu terinspirasi baru menulis.tapi menulislah, maka inspirasi akan hadir dalam tulisanmu.

7. Jangan menunggu projek, baru bekerja, tapi bekerjalah, maka projek akan menunggumu.

8. Jangan menunggu dicintai baru mencintai, tapi belajarlah mencintai, maka kamu akan dicintai.

9. Jangan menunggu banyak wang baru hidup tenang, tapi hiduplah dengan tenang. Percayalah bukan sekadar wang yang datang tapi juga rezeki yang lainnya.

10. Jangan menunggu contoh baru bergerak mengikuti, tapi bergeraklah ke arah kebaikan, maka kamu akan menjadi contoh yang akan diikuti.

11. Jangan menunggu berjaya baru bersyukur tapi bersyukurlah, maka kita akan berjaya.

12. Jangan menunggu boleh, baru melakukan, tapi lakukanlah! Maka kamu pasti boleh!

13. Jangan menunggu waktu luang utk Tuhan,
Tapi luangkan waktu utk Tuhan,

Dan… Jangan menunggu lama lagi untuk share tulisan ini kepada semua orang yang anda kenal…

Sehingga kita semua tersedar dari lena yg panjang dan berjaya bersama....
http://www.toneexcel2u.my/ajiem


Salam sejahtera ,

Tahun 2014 merupakan tahun
yang sangat mencabar bagi
kita semua diatas kenaikan
harga barang dan kos barang.

Dengan kenaikan harga barang
ini bermakna kita perlu
mengatasinya dengan menambah
pendapatan sampingan bagi
menampung keperluan hidup
terutamanya untuk menghadapi
musim perayaan yang bakal tiba.

Persoalannya ialah..

Nak buat bisnes apa?
Bisnes apa yang mudah?
Bisnes apa yang boleh mula segera?
Bisnes apa yang menguntungkan?

Jawapannya ialah bisnes tudung.
Mengapa tudung?

Hampir setiap wanita mempunyai
pelbagai jenis tudung mengikut
saiz, warna dan kualiti yang
berbeza-beza. Setiap satu pula
mempunyai nilai yang tersendiri
mengikut harga dan jenama
masing-masing.

Untuk pengetahuan ,
pelanggan wanita tidak akan
berhenti memebeli tudung walaupun
mereka sudah mempunyai berpuluh-puluh
tudung. Inilah niche yang bagus dan
mempunyai sasaran pelanggan yang tidak
akan pernah putus!

Seterusnya, Bagaimana caranya?

Di mana anda boleh dapatkan lubuk
tudung yang bagus?

Sekarang  akan
bantu  untuk mulakan bisnes
tudung dan dedahkan lubuk yang menjadi
tumpuan ramai pemborong dan pembekal.

boleh dapatkannya
disini ==> http://lubukbisnestudung.com/hop.php?ref=ajiem

Salah satu bisnes yang mempunyai potensi besar adalah Bisnes Tudung. Saya baru belajar cara memulakan bisnes ni.

Memang mudah selepas saya dapat tahu lubuk-lubuk tudung yang diberikan oleh Cik Zana sendiri. Sangat banyak tudung yang murah dan cantik-cantik belaka!

Beli secara pukal sangat berbaloi.

Nak tahu Lubuk Bisnes Tudung?

Klik sini => http://lubukbisnestudung.com/hop.php?ref=ajiem
Klik sini => http://lubukbisnestudung.com/hop.php?ref=ajiem


Kes penipuan barangan elektronik sekarang semakin menjadi-jadi sehinggakan model-model terbaru pon boleh di ciplak. Di sini ada tips macam mane nak check atau tentukan sama ada handphone tu original ataupun cap ayam.
Check it out !!

Ikut langkah-langkah seperti di bawah ni :

1. Taip *#06#
2. Akan keluar IMEI number (International Mobile Equipment Identity)
3. Semak no IMEI anda, pada kedudukan ke 7 dan 8. Contoh, 358671017470473
4. Kedudukan no 7 dan 8 adalah seperti ******01*******
5. Untuk semak sama ada phone ANDA ori atau tidak, check kod di bawah.

02 atau 20 [dari Kilang Emirates atau India] = LOW QUALITY
08 atau 80 [dari Kilang Germany] = FAIR QUALITY
03 @ 30 atau 04 @ 40 [dari Kilang China] = GOOD
06 atau 60 [dari Kilang Hong Kong, China atau Mexico] = GOOD
05 atau 50 [dari Kilang Brazil, USA atau Finland] = VERY GOOD
01 atau 10 [dari Kilang Finland] = VERY GOOD
00 [dari Kilang Asal Handphone] = BEST MOBILE QUALITY
13 [dari Kilang Azerbaijan] = VERY BAD QUALITY & DANGEROUS FOR HEALTH

Apa lagi, jom check handphone anda, moga-moga original..!!

http://www.bisnestoneexcel.asia/hop.php?ref=ajiem

PERANG BADAR

“ Peperangan Pertama Dalam Sejarah Islam Dipimpin Oleh Nabi Muhammad S.A.W “


  • Perang Badar berlaku pada 17 Ramadan tahun ke dua Hijrah (2H) / 624 Masihi di Lembah Badar di luar Kota Madinah
  • Perang Badar merupakan peperangan pertama yang berlaku dalam sejarah Islam dan ia telah dipimpin oleh Nabi Muhammad S.A.W
  • Nabi Muhammad S.A.W  bersama 313 orang tentera telah keluar dari Madinah bagi menyekat kafilah perdagangan Kaum Quraisy yang dipimpin oleh Abu Sufian
  • Abu Sufian yang menyedari perancangan Nabi Muhammad S.A.W telah menghantar Domdom Bin Amru Al-Ghifari untuk meminta bantuan dari Mekah
  • Dalam menempuhi peperangan ini, Nabi Muhammad S.A.W telah merangka beberapa strategi iaitu menguasai ketiga-tiga mata air di medan perang
  • Teknik ini dapat menghalang tentera musuh daripada mendapatkan bekalan air dan sekaligus melemahkan kekuatan tentera musuh


Strategi Menghadapi Peperangan

Patuh akan perintah Allah S.W.T dan Rasulullah S.A.W

Patuh pada arahan pemimpin

Sedia menerima nasihat dan pandangan

Bersedia dipimpin dan memimpin

Menggunakan tipu muslihat

Berperang apabila diserang dan menyerang apabila keadaan memerlukan

Mengenali kekuatan dan kelemahan musuh

Antara perang yang terkenal dalam sejarah Islam

Perang Badar

Perang Uhud

Perang Khandaq

Perang Khaibar

Perang Mu’tah

Perang Hunain

Perang Taif

Perang Tabuk

Perang Riddah

Perang Yarmuk

Perang Al-Qadisiyah

Perang Salib

PEPERANGAN

Islam merupakan agama damai dan cintakan keamanan dan perdamaian kerana perkataan Islam sendiri membawa maksud aman (salam ) dan perdamaian

Islam tidak menganjurkan peperangan dan melarang sebarang pencerobohan ke atas wilayah atau negara lain tanpa alasan dan sebab yang munasabah

Namun apabila agama Islam, negara dan maruah diri diancam, umat Islam wajib mengangkat senjata untuk mengelak maruah dipermainkan oleh pihak tertentu

Peperangan dalam Islam dilakukan mempunyai tujuan seperti mempertahankan diri atau meneguhkan kedudukan, mempertahankan agama, mempertahankan kedaulatan negara, mencari keamanan, menegakkan keadilan, dan melindungi hak asasi kehidupan dan melindungi rumah ibadat.

Islam telah menggariskan prinsip-prinsip umum dalam berjihad atau berperang yang mesti dipatuhi oleh tentera Islam ketika berperang. Oleh itu, sebelum berperang, golongan kafir hendaklah diseru atau diajak kepada Islam terlebih dahulu atau berdamai sebelum diperangi.



Salam hormat,

Sekian lama anda lihat pelbagai
individu, agen dan syarikat pelaburan
emas mempromosikan "emas" sebagai peluang
membina kekayaan.

Tapi, semakin hari semakin ramai juga
yang bergolok-bergadai untuk melabur
di dalam emas yang akhirnya menjerumuskan
insan-insan yang 'innocent' untuk membina
kekayaan ini ke dalam skim-skim dan
perangkap-perangkap pelaburan emas.

Bahkan, mungkin ada yang sedang memiliki
emas sekarang tetapi tunggu masa sahaja
untuk terperangkap.

Apa dah jadi?

Ya, pelaburan emas boleh membuatkan
seseorang itu hidup mewah dan boleh
memberikan jaminan kewangan jangka
panjang.

Rugi kalau anda tak pertimbangkan untuk
melabur di dalam emas.

Pada masa yang sama juga, ianya boleh
jadi perangkap yang memusnahkan kewangan
anda.

Persoalannya...

Kenapa masih ramai yang tertipu?

Jawapannya ialah kurangnya ilmu di dalam
pelaburan emas itu sendiri.

I.L.M.U tentang emas itu sendiri.

Tanyalah kepada diri anda sendiri kenapa
anda melabur di dalam emas.

Adakah selepas anda mendengar agen pelabur
emas menerangkannya kepada anda? (di mana
agen tersebut juga berminat untuk mendapatkan
komisyen jualan daripada penyertaan anda)

Adakah selepas adik, abang, kakak atau
mak ayah anda masuk ke dalam skim seperti
Gen_v_?

Atau adakah kerana media katakan anda
boleh gadai emas anda untuk beli lebih
banyak emas? (kononnya ia adalah cara
pelaburan emas terbaik)

Ouch!

Tak perlu anda jawab dengan lantang.

Aggaplah melabur di dalam emas adalah
seperti anda ingin melabur RM100,000,
di mana anda perlukan ilmu yang 'solid'
untuk berjaya.

Kalau anda nak laburkan sebegitu banyak
wang, pastinya anda akan lakukan dengan
berhati-hati... dan dengan ilmu, bukan?

Atas sebab inilah Rahsia Emas dihasilkan
dan ianya dihasilkan oleh bukan calang-
calang orang.

http://truewealth.ashadee.com/go/2?tads=157

Azizi Ali, pakar kewangan tanahair, tampil
untuk berkongsikan ilmu beliau tentang
pelaburan emas di dalam Rahsia Emas.

Dan 3 sebab kenapa Rahsia Emas ini MESTI
dimiliki oleh anda sekarang:

1. harga emas sedang jatuh tapi ini
tidak bermakna anda mesti beli emas
sekarang, kerana apa yang anda perlu
ialah ilmu emas itu sendiri untuk anda
bijak mengambil tindakan.

2. Azizi Ali bukan dari agen pelabur
emas atau syarikat pelabur emas yang
mempunyai kepentingan sendiri. Jadi,
anda dapat ilmu yang TIDAK BERAT
SEBELAH - penting kerana anda tidak
mahu dipengaruhi oleh orang lain.

3. ilmu emas, ilmu emas, ilmu ITU emas.
Tidak ada yang lebih bernilai daripada
emas dan mungkin salah satu daripada
tip Azizi Ali di dalam Rahsia Emas
dapat menyelamatkan anda daripada
kerugian RM300k+ sebagaimana beliau
pernah selamatkan salah seorang inner
circle member beliau daripada papa
kedana.

KLIK


Akhir sekali...

Inilah penampilan sulung produk digital
Azizi Ali dan anda menjadi sebahagian
daripada sejarah yang sedang dicipta
hari ini - bila anda memiliki Rahsia
Emas.

Bila anda memiliki Rahsia Emas hari ini,
anda boleh kata dengan bangganya yang
anda adalah di antara yang pertama
memiliki Rahsia Emas.

Jangan tunggu lama, dapatkan Rahsia
Emas sekarang juga!

ikhlas,
nama anda

PS. jika anda adalah peminat Azizi Ali
dan semua buku terbitan beliau, anda
tak nak terlepas peluang ini.

Dapatkan
Rahsia Emas ini di:
KLIK



Rahsia Tudung “Sedap pakai dan Jatuh Terletak” yang selama ini disembunyikan oleh usahawan Tudung 3 Layer terkenal bakal didedahkan di bawah !



Rahsia Buku Panduan yang telah terjual sebanyak  ini adalah untuk ;


  • Mereka yang berminat dengan tudung 3 layer sahaja.
  • Mereka yang berminat jahit tudung sendiri.
  • Mereka yang suka berjimat tapi mahu bergaya.
  • Mereka yang ingin jana pendapatan dengan tudung 3 layer.
  • Mereka yang suka sangat menjahit.
  • Mereka yang mahu bantu suami dan keluarga.


Maaf, jika anda selain daripada di atas saya minta JANGAN teruskan pembacaan di bawah.Berikan masa 5 minit untuk anda luangkan masa membaca cerita di bawah jika anda tidak mahu rugi untuk selama-lamanya....

1. Kita selalu beli tudung 3 layer tapi tak sedap pakai dan macam tak cantik jer.

2. Nak beli yang sedap pakai sikit, mahal pula harganya. Beratus-ratus jugalah harganya.

3. Dah beli tudung mahal-mahal, kena la jimat untuk yang lain. Macam tak best jer.

4. Orang lain sedap buat duit jual tudung, aku takkan nak tengok jer. Belanja dah tinggi, harga barang dah naik harga.

5. Anak perempuan nak pakai juga, setakat sehelai mana cukup kan. Suami garu kepala.

KLIK LINK / BANNER



Adakah anda ingin mengetahui "Rahsia Menjana RM800-RM1,000 Secara Part Time Dari Rumah"?

Sertai webinar percuma ini sekarang juga:

http://jomaff.ashadee.com/x/1?tads=7

Dalam webinar ini anda akan mempelajari tips membuat duit secara automatik menggunakan "affiliate marketing" atau pemasaran affiliate.

Webinar ini terhad kepada 100 orang sahaja, jadi pastikan anda mendaftar sekarang juga.

Anda hanya memerlukan komputer / laptop untuk menyertai webinar kami. Tiada perisian lain yang perlu di muat turun atau di pasang, jadi tiada skill teknikal yang di perlukan.

Daftar sekarang juga di sini

http://jomaff.ashadee.com/x/1?tads=7

KLIK BANNER



JIHAD

·         Jihad berasal daripada perkataan Arab ‘jahada’ yang bermaksud menggunakan usaha dengan bersungguh-sungguh untuk mendapatkan sesuatu
·         Dalam Islam, tujuan jihad adalah untuk membangunkan masyarakat berdasarkan syariat Islam, memelihara dan memastikan maslahat masyarakat Islam dan manusia keseluruhannya agar terbela atas prinsip keadilan yang telus
·         Dalam Al-Quran terdapat lebih daripada 70 ayat yang membicarakan tentang jihad pada jalan Allah S.W.T
·         Surah Al-Hujuraat, ayat 15 :

“ Sesungguhnya orang-orang yang sebenar-benar beriman hanyalah orang-orang yang percaya kepada Allah S.W.T dan RasulNya, kemudian mereka ( terus percaya dengan ) tidak ragu-ragu lagi, serta mereka berjuang (berjihad ) dengan harta benda dan jiwa mereka pada jalan Allah, mereka itulah orang-orang yang benar (pengakuan imannya ) “