KERANA "MADU" WANITA SUKA ???

SEDANGKAN WANITA PUN TAK SUKA DMADU.

Seorang hamba Allah yg sujud n rukuknya kerana ingin menunjuk-nunjuk ibadahnya kepada org lain n bukan kerana Allah.Maka sia-sia lah pahalanya.Itu lah yg dgelar syirik kecil.

Suatu ketika Syeikh Abdul Kadir Jailani telah ddatangi oleh seorang perempuan pada zaman nya.Maka perempuan tersebut berkata."Wahai Syeikh,andainya ddalam syariat untuk membuka purdah yg aku pakai ini.

untuk aku tunjukkan kecantikan,keindahan rupa yg Allah s.w.t kurniakan kpd aku untuk ku tunjukkan kepadamu wahai Syeikh tetapi bersama kecantikan n keindahan rupa ini.Suami aku masih cari yg nombor 2 lagi.

Syeikh Abdul Kadir Jailani pun pengsan setelah mendengar kata2 perempuan itu.Setelah beberapa seketika Syeikh pun bangkit dari pengsan nya.Maka pengikutnya hairan mengapa Syeikh pengsan.

Maka pengikutnya bertanya."wahai Syeikh apa yg menyebabkn kamu pengsan?".Syeikh pun menyatakan "wanita ini.perempuan ini adalah seorang makhluk yg tidak dpt bertoleransi untuk

d duakan,dkongsikan kasih syg dgn mana2 perempuan yg lain.Inikan pula bagaimana Allah Yang Maha Agung hendak di duakan.hendak dsyirik kan.

-credit Ustaz Iqbal Zain Al-Jauhari

Post a Comment