Waktu sesuai post di facebook

KONGSI ILMU UNTUK PENIAGA ONLINE

MENURUT KAJIAN :

WAKTU SESUAI POST DI FACEBOOK dan Instagram

Jangan merungut post kita tak ada engagement kalau kita sendiri tak tahu bila 'peak hour' di Facebook dan instagram ni. Saya selalunya 3 waktu yang sesuai untuk post di Facebook.

1) 12pm-2pm

Waktu ni paling ramai sebab waktu ni lunch hour. Banyak orang akses Facebook dan Instagram masa kat ofis. Masa kat ofis ni jugalah orang ambil kesempatan lunch hour untuk akses Facebook dan instagram.

2) 6pm-8pm

Waktu ini kebanyakan pekerja masih berada di ofis. Sambil menunggu 'jem' reda, atau menunggu suami ambil, waktu ni lah ramai melayari Facebook dan instagram.

3) 9am-10am

Waktu ini sangat sesuai untuk menanamkan jenama kita kepada pengguna Facebook dan instagram. Ini kerana ramai yang baru nak mula bekerja. Biasalah, orang kita ni kalau baru nak start kerja tu kena ambil 'inspirasi' sikit dengan melawat Facebook; instagram; website

Semoga memberi manafaat kpd semua .

Post a Comment