Kenapa Bisnes ToneExcel Ini Luarbiasa Hebat !?

Ada 2 Sebab:

Pertama: Semua Kekuatan 4 Faktor Kejayaan - TTTE Ada!
==================================

 (Fundamental: Jika kita nak join mana-mana bisnes network marketing, kita kena tengok 4 faktor ini dahulu iaitu syarikat, produk, pelan pemasaran, & kumpulan/sistem - jika ada kekuatan 4 faktor ini, insyaAllah bisnes network marketing tu bagus..) 

1. Kekuatan Produk (25%)
....
  • Keperluan – Hampir semua orang guna hp, tidak kira mereka dari golongan mana pun, so orang tak de masalah nak join bisnes ni sebab kalau mereka tak join pun memang mereka pakai pun.
  • Berkualiti – Sebab TT guna infrastructure Celcom (Celcom ada 38% share dlm TT), so di mana ada coverage Celcom (yang sangat luas tu), di situ ada coverage TT juga.
  • Harga berpatutan – Ratenya sederhana, dibandingkan dengan telco lain – sekali imbas baca broshur telco lain nampak macam rate mereka rendah tapi jika di teliti hingga habis baca di bawah di dapati ada star *, **, *** iaitu Terms & Conditions untuk nak dapat rate rendah tu... Contoh nak dapat rate murah: (i).kena topup > certain amount, (ii).kena call > certain time, (iii).kena call waktu tertentu, (iv).kena call/sms same network/telco, (v).balance topup yang tak habis sangat tinggi charge nya. So sebenarnya telco lain tu tak lah rendah seperti yang di sangka. Rate TTTE: Call 28sen seminit; Sms 10sen; Dataplan: Daily 10 sen@Mb / Weekly RM17 / Monthly 1G RM64, free 100 sms & 60 minit call / Monthly 3G RM99. 
  • Tiada Tandingan – Satu-satunya program seumpamanya di Malaysia, malah di Dunia. Sekarang ni ramai usahawan telco luarnegara sedang dok risik-risik pihak management syarikat TE :-)

  • Tidak Bermusim – Semua orang mengunakannya, hari-hari, ada yang setiap jam, minit, saat.. & sampai mati lah guna..
  • Anti Kemelesetan Ekonomi – Walau pun zaman gawat, orang tetap guna hp.
  • Pasaran sedia ada – Market sangat besar – 34 juta talian, & sangat fresh – baru 150+ ribu talian TTTE berdaftar.
  • Potensi berterusan – Budak sekolah rendah pun dah guna hp ; Pasaran sampai bila-bilalah...

  • Dapat benefits yang telco lain tak de bagi pun – selama ni bertahun-tahun pakai hp tak dapat apa, & akan terus pakai, tak dapat apa-apa, baik join TTTE, dapat juga PA insuran RM100ribu percuma, points tukar tiket kapalterbang AirAsia percuma, corporate/diskaun rate Tune Hotel, cabutan bertuah, pertandingan hebat, & yang paling best boleh buat duit$$$$$$!


 2. Kekuatan Pelan Pemasaran (25%)
.......
  • Modal sangat kecil (RM80 sahaja)Modal sekali sahajaUntung banyak kali (setiap kali orang topup).
  • Pengiraan fast track real time setiap transaksi, telus, & terus masuk ke system TE-website, minimumkan manipulasi.
  • Tidak perlu queue submission, tiada flushing, tiada pending :-)
  • Tidak membezakan orang baru dengan orang lama– sama sahaja plannya.
  • Tidak perlu menjual barang (topup), hanya edar simkad sekali sahaja, & simkad senang dibawa ke mana-mana.
  • Payout Tinggi – sebab ini adalah Technology Base Bisnes (kos fizikal yang rendah - hanya jual simkad; tower/infra pun guna celcom punya); Bayaran balik yang tinggi kepada pengedar - komisyen topup sehingga 26% (10+3+13%), belum masuk bonus yang lain lagi tu.
  • Boleh di warisi.


 3. Kekuatan Syarikat (25%) 
.............
  • Kukuh – ToneExcel bekerjasama dgn TuneTalk dimiliki oleh syarikat yang kukuh Tune Group – AirAsia, TuneHotel, Tune Insuran, TuneMoney.
  • Online – 24 jam sehari, 365 hari setahun; Service yang boleh di bawa ke mana-mana & pada bila-bila masa.
  • Timing yang tepat untuk join – produk, plan pemasaran, syarikat, sistem dah mantap – dalam bisnes network marketing, tahun ke-3 adalah tahun yang paling sesuai untuk join, di mana tahun pertama & kedua (2010-2012) merupakan tahun kepayahan sudah berlalu – contoh sekarang produk TT senang di dapati di kedai-kedai/tempat jual topup, selain call dan sms sudah ada data plan (internet), pelan pemasaran dah improve (bonus makin bagus), senang nak join tak perlu isi borang hantar ke HQ Sri Petaling, boleh terus signup online di website, now lagi dah improve guna sms jer – lagi mudah dan cepat.
 4. Kekuatan Kumpulan/ Sistem/ U (25%) 
  • Mazelan Abas – Dalam group Abang Ishak, bersama Mazelan Abas orang yang paling berjaya di TTTE, rangkaian terbesar, income lebih RM60ribu sebulan dan ini adalah income recurring pasif yang terus meningkat setiap bulan, insyaAllah.
  • Kita ada sistem – bila orang join – daftar email, MA akan selalu email gerakkerja & motivasi; Juga ada Buku Panduan MA yang lengkap.
  • Diri Sendiri – Kejayaan bermula dari kemahuan & keazaman diri sendiri mahu berjaya; WII.FM - What Is It For Me; Usah bicara soal kejayaan jika tiada ilmu di minda; SUCCESS!


Kedua: Kelemahan Bisnes Network Marketing Yang Lain - TTTE Boleh Atasi!
=============================================


  1. Perkataan M.L.M itu sendiri! 
...........
  • Don't get me wrong, bukan saya tak suka MLM, sebelum ni pun saya dah berjaya dalam MLM, tapi kebanyakan orang kat luar sana tak suka MLM.
  • Jadi bila ianya bukan MLM - lebih mudah nak jumpa/dapat prospek. TTTE adalah program rujukan/referral program, nature nya sama seperti MLM iaitu network marketing, cuma ianya tidak tertakluk di bawah Akta Jualan Langsung (AJL). Prospek lebih terbuka nak dengar bila bukan MLM, padahal apa-apa bisnes pun somebody got to sell, somebody got to buy, still kena cari/sharing dengan orang lain jugak.
  • Sebagai Makluman: Di Malaysia, ada 4 bidang jika apply A.J.L. license pun tak dapat sebab ianya bukan M.L.M. yang tertakluk di bawah AJL iaitu Insuran/ Unit Trust, Real Estate, Internet Software, & Telco.

 2. Within Bajet
............
  • Kalau tak join pun memang kita guna hp (topup/bill) pun, so memang dah masuk dalam bajet bulanan kita, so no worries, tak perlu keluar duit extra.
  • Berbanding kalau kita join bisnes network marketing lain, kita kena keluar extra bajet sebab sebelum kita join bisnes tu kita tak pakai pun produk tu... huhu...

 3. Maintenance langsung tidak membebankan
............
  • Kebanyakan bisnes network marketing lain kena maintain RM ratus-ratus sebulan, ada yang sampai RM ribu-ribu sebulan kalau pangkat dah tinggi tu.
  • Di TTTE, maintenance hanya RM20 or RM30 utk PA Insuran, yang memang kita guna pun.
  • Tidak perlu ingatkan rangkaian untuk maintain, sebab memang mereka pakai pun topup, pandailah mereka topup sendiri bila perlu.

 4. Tidak perlu servis customer!
...........
  • Ini pukol habis semua perniagaan atas muka bumi nih!
  • Mana ada bisnes yang tak perlu servis customer? Kita, bila customer nak topup, kita tak perlu servis mereka, mereka pun tak cari kita, mereka topup macam biasa macam sebelum-sebelum ni yang mereka selalu topup tu :-)

 5. Banyak kedai/tempat yang jual topup kita
.............
  • Bila join jer terus kita ada beribu-ribu kedai di seluruh Malaysia yang jual topup kita tanpa kita buka 1 kedai pun, spt 7E, stesyen minyak, ada kedai kita yang online lagi – boleh beli topup thru internet banking seperti mb2u, cimbclick, so bisnes anywhere anytime. Huisykkk.. giler betul bisnes ni.. hanya bermodalkan 80 ringgit jer, kita terus ada beribu-ribu kedai dari Perlis ke Johor ke Pantai Timur ke Sabah Sarawak + online banking lagi yang jual produk kita! Memang dasyat!

 6. Minimum servis your group
...........
  • Sebab produk dan plan pemasaran straight forward – learning curve pendek;
  • Tidak perlu pergi macam-macam kursus;
  • So duplikasi senang berlaku – inilah kelebihan buat bisnes network marketing – duplikasi!

 7. Pendapatan pasif recurring yang sebenar-benarnya!
.........
  • Contoh: Katakan bulan pertama dalam group u ada 50 orang, u dapatlah income sikit... u rasa-rasa next month 50 orang ni akan topup tak? Sudah tentu mereka akan topup, malah bukan itu sahaja, group mereka juga akan berkembang sebab mereka pun nak buat extra income... Katakan bulan kedua group u bertambah jadi 300 orang, income u pun bertambah, soalan seterusnya - u rasa-rasa next month berikutnya 300 orang ni akan topup tak? Again, jawapannya susah tentu mereka akan topup & network akan terus berkembang, so income pun bertambah...
  • Kita bukan sahaja dapat pendapatan pasif recurring, malah meningkat pulak tu, insyaAllah!

Wow! Very brilliant konsep, sungguh mudah & langsung tidak membebankan!
Tak join pun memang dah pakai pun hp... Baik join, dapat jugak benefits, & boleh buat duit...!
Jadi, dengan faktor-faktor di atas – tiada sebab kita tidak boleh berjaya dengan pantas & mudah!

Fikirkan sejenak: Setelah anda join TTTE, anda guna simkad tersebut, anda cuba buat bahagian bisnesnya, katakanlah… kita tak nak lah perkara ini berlaku… tapi katakanlah, anda tidak berjaya di bahagian bisnesnya… Do you know what is the worst thing that can happen to you? Jawapannya... The worst thing that can happen to you ialah… You dapat PA Insuran RM100ribu percuma, Points tukar tiket kapalterbang AirAsia percuma, Corporate rate TuneHotel, dsbnya! Dahlah tu… modal RM80 ada airtime RM30, so modal sebenarnya RM50 jer! Hah! Jadi kepada rakan-rakan – tiada risiko… Sebab tu saya tak nampak kenapa anda tak nak cuba sambut peluang ini! Jika anda tahu cara explain dengan betul, mesti orang join punya... sebab kalau mereka tak join pun mereka memang pakai pun...


Jadilah Pengguna Bijak.. Jom tukar..Pilihlah ToneExcel lupakan yang lain. 

Dapatkan Rahsia Bagaimana Gandakan Wang ANDA Dengan HAndphone.


Download Panduan Di Sini 

Post a Comment